Pieter de Boer

Pieter de Boer

‘Grote kans dat als je in het vliegtuig zit, je een gegaard stukje vlees van ons zit te smikkelen’

Van de Raa is al heel lang een slagersfamiliebedrijf en daardoor zeer ervaren. Toen de vraag naar gegaarde vleesproducten eind jaren negentig toenam, is een deel van de familie gestart met de specialisatie hiervan. Dat is uitgegroeid tot het huidige Van de Raa Meat & More in Almere.

‘Grote kans dat als je in het vliegtuig zit, je op 10 kilometer hoogte een gegaard stukje vlees van ons zit te smikkelen. We doen namelijk heel veel voor maaltijdproducenten in de internationale luchtvaartcatering,’ aldus Pieter de Boer, commercieel manager. ‘Vlak voor 9/11 deden we een grote investering. Toen stortte de hele vliegtuigmarkt in en dus ook onze business. Dat waren wel tropenjaren daarna, hoor. Dus als er weer iets in de vliegtuigbranche gebeurt, houden wij ons hart vast.’

Om de risico’s te spreiden werkt het bedrijf ook voor foodservice en retail. ‘Wat we belangrijk vinden, is het opbouwen van een goede relatie met onze klanten. Dat heeft vast iets te maken met het familiegevoel en de korte lijnen in ons eigen bedrijf. We houden ervan om snel mee te denken en samen te kijken naar goede, en natuurlijk lekkere, oplossingen. We adviseren graag over de mogelijkheden om met duurzame(re) producten te werken, zoals vlees met één of meer sterren van het Beter Leven kenmerk. We zijn blij dat steeds meer van onze klanten ook in die richting stappen zetten.’

Met het grote nieuwe pand dat twee jaar geleden werd bijgebouwd, zijn de ambities verder gegroeid. ‘Van de 50.000 kilo vlees die we verwerkten bij de opening van het nieuwe gebouw, zitten we nu op 80.000 kilo per week. Om efficiënter en duurzamer te werken, hebben we nieuwe machines bij Verbufa besteld die onder andere onze productiviteit verhogen. De technieken die nu beschikbaar zijn, helpen ons enorm daarbij. Voor onze inspiratie kijken we vaak naar de Engelse markt, daar lopen ze minimaal 5 jaar voor. Jammer dat als we die kant op gaan, de vlucht te kort is voor een maaltijd met een door ons gegaard stukje vlees.’