Henk Voskuilen

Henk Voskuilen

‘Noem het maar op en wij draaien het’

‘Er borrelt altijd wel iets in mijn hoofd. Dan ga ik aan de slag in mijn keuken en kijk ik of mijn idee het in zich heeft om een product te worden. ’ En zo maakte Henk Voskuilen gehaktballetjes met een vulling. Bijvoorbeeld met kaas of saté. Noem het inventief of creatief, maar Henk is hier uiterst nuchter onder: ‘Ik heb mijn hele leven niets ander gedaan dan denken in de mogelijkheden van vleesproducten.’

Henk had weinig met school en op zijn dertiende schoof hij dan ook de boeken aan de kant. Werken, dat ging hij doen. Henk ging aan de slag bij een versslager. Hier ontdekte hij zijn passie voor vlees, wat verder als een rode draad door zijn leven zou lopen. In Hilversum werkte hij in de worstmakerij van slagerij De Kroes. ‘We maakten het hele scala: verse worst, rookworst, bloedworst, leverworst, bakworst. Noem het maar op en wij draaiden het. Kilometers.’ Henk nam na twaalf jaar de worstmakerij over en begon voor zichzelf. Dankzij zijn voelsprieten voor nieuwigheden wist hij te groeien. Hij focuste zich op de upcoming trend van gemaksproducten: lekker en snel klaar. Dat betekent dat de gehaktballetjes of spareribs alleen nog maar opgewarmd hoeven te worden. ‘We werken alleen met verse, Nederlandse aanvoer en zo min mogelijk met hulpstoffen. En het vlees wordt dezelfde dag als het binnenkomt gecheckt, verwerkt en verpakt. Zo behouden de producten hun kwaliteitsniveau.’

Innovatieve producten bedenken is één, maar uitvoeren is twee. Want hoe krijg je het voor elkaar om een vloeibare vulling in een balletje te krijgen? Dankzij de jarenlange samenwerking met Verbufa en Ruitenberg Ingredients is het technologisch gelukt. En dus is de bal rond. Wat er nog meer in Henk zijn hoofd borrelt? Dat gaan we vast zien in de schappen van de supermarkt, naast al die andere producten van Voskuilen.